Maandelijks archief: juni 2014

Juni 3 2014

We zijn ondertussen alweer een paar weken verder. Bing heeft een aantal gehoor onderzoeken gehad.
Hij moest in een de audiokamer zitten tussen twee boxen en onder iedere box stond een televisie. Er werden piepjes en geluiden naar 1 box gestuurd en als hij dan reageerde en een kant opkeek dan zag hij een stukje van Bumba. Met deze test konden ze weer niet echt goed bepalen hoeveel gehoorverlies hij heeft dus hop dan maar weer een andere test (natuurlijk moesten we weer een week wachten).
De langste test zou eigenlijk 90 minuten duren, maar hij deed het zo goed dat het maar 40 minuten duurde. Hij moest liggen, kreeg plakkers op zijn hoofd en achter zijn oor en een koptelefoon op. Gelukkig was er tv en werd er een dvd afgespeeld. Resultaat was niet goed maar dat wisten wij al, aan beide kanten hoort hij 80 % minder en dat is veel. Hij krijgt een gehoorapparaatje.
Ook zijn wij bezig om gebarentaal te leren. We hebben gemerkt dat Bing dat vrij snel oppakt en het is voor hem en ook voor ons belangrijk dat we met elkaar kunnen communiceren.
Half Juli gaat hij weer naar de fysio dat wordt gedaan in Sophia revalidatie. Ben heel benieuwd hoe het daar gaat. Ook zijn we door verwezen naar Kentalis, dit vanwege zijn achterstand met praten. We hoorde dat er hiervoor een wachtlijst is. Wij kunnen daar pas terecht als we een verwijsbrief hebben van de arts (van het revalidatiecentrum) helaas zijn we daar al 2 weken op aan het wachten. Vanmiddag over gebeld en zou deze week komen anders volgende week. Weer wachten dus. Tja tenslotte hebben we toch niets te doen ……?!
Met Bing zelf gaat het goed, hij is lekker druk en is gek op het liedje Poessie Mauw, die moeten we dan ook steeds zingen van hem. Leuk voor de buren want dat zingen we dan lekker hard.