Maandelijks archief: oktober 2014

Oktober 13 2014

Vandaag om 9.00 uur gesprek op Bing zijn nieuwe school. In Zoetermeer dat betekent wel een half uur rijden helaas, en natuurlijk een enorme file en deden we er een uur over.
Het is zo jammer dat Bing nog niet kan communiceren, wij begrijpen hem wel, maar anderen begrijpen hem vaak niet goed.
Deze school is zeker nu nodig om Bing beter te laten communiceren. Ook gaat hij hier gebarentaal leren.
28 oktober krijgen wij te horen wanneer Bing mag starten. Dat zal 2 dagen zijn want wij willen ook dat hij nog 1 dag naar de crèche gaat om lekker met zijn vriendjes te spelen en hij zijn sociale vaardigheden kan behouden.
Van binnen hoop ik nog steeds dat Bing naar een gewone school kan gaan. De directrice van de Nutsschool heeft ons laatst nog gebeld, om te vragen hoe het met Bing en ons gaat. Dat doet mij dan zo goed. Ik kon haar nog niet vertellen of Bing wel of niet bij haar op school kan komen. Maar daar belde ze niet voor zei ze en ik hoefde geen overhaaste beslissing te nemen. Er is en er zal plek zijn voor Bing.
En dan schieten de tranen in mijn ogen, zo enorm attent en dat mis ik nogal de laatste tijd.
Soms voelen we ons wel heel alleen, en realiseren we ons dat iedereen met zijn leven verder gaat, maar dat wij elke dag geconfronteerd worden met Bing zijn ziekte. De ene dag wat makkelijker te accepteren dan de andere, en het verdriet blijft hetzelfde.

Oktober 11 2014

Heerlijk weekend en dat betekent dat we niets moeten! Op sommige momenten heb ik het gevoel dat ik door
mijn agenda word geleefd. Als we ’s morgens wakker worden zijn mijn eerste gedachten waar moeten we heen, wat moeten we doen, hoe laat enz enz. En dan alle post, emails en telefoontjes. Laatst belde iemand mij op die al twee keer bij ons thuis was geweest voor aanpassingen in huis. Ze zei haar naam maar ik wist echt niet wie zij was. Later gelukkig wel.
Maar het weekend is van ons. En doen we zoveel mogelijk leuke dingen met Bing.

Oktober 7 2014

Vanavond krijgen wij onze eerste gebaren cursus.
Carla komt om 19.00 uur. Dan ligt Bing ook lekker op bed.
Het ging best goed maar op een gegeven moment word je moe en lukt het niet meer dan gaan de gebaren
door elkaar. Gelukkig had Carla dat ook snel door en om 20.30 stopte we ermee. Het is echt pittig om dit te leren, opa, oma, tante, oom, meisje, jongen, man, zusje en broer, het lijkt allemaal zo op elkaar. Huiswerk gekregen en over 2 weken komt ze weer.
We hebben ook een app op onze telefoon waar we gebaren mee kunnen opzoeken: Nederlandse gebarentaal, super handig!

Oktober 2 2014

Vandaag komt Anne niet want zij is ziek. Gelukkig kan Ellen komen om Bing aan te prikken.
Ook zij is erg lief voor Bing. En Bing ondergaat het weer fantastisch. Tenslotte zit er toch weer een vreemde aan hem. Wat een kanjer is hij toch!

Rugzak met infuus

Rugzak met infuus

September 29 2014

Vandaag voor de tweede keer logopedie aan huis. Wat zijn wij hier blij mee. Zodra ik de deur open doe voor Winanda (logopediste) gaat Bing gelijk aan tafel zitten en wijst hij waar Winanda moet gaan zitten. Hij heeft er duidelijk zin in. En wat doet hij het goed. Hij heeft de dingen onthouden van de week ervoor. En hij blijft bijna een uur aan tafel zitten. Dat is nog nooit gebeurd. Wat zijn we blij met Winanda, heb gevraagd of ze bij ons komt wonen maar dat kan helaas niet haha.
Gelukkig komt ze elke week en hopelijk heeft Bing zijn gehoorapparaten snel weer terug. Zodat het nog beter kan gaan. Het zou zo mooi zijn als we beter met Bing kunnen communiceren.

September 25 2014

Eindelijk is de dag aangebroken om de behandeling thuis te doen.
Maar eerst gaan we om half 9 naar de fysio. Dit keer moet Bing klimmen in de rekken, dat gaat niet zo heel lekker want Bing doet liever andere dingen, zoals van de bank afspringen en rennen. Op het einde mag hij altijd fietsen door het gebouw, dat vindt hij toch prachtig.

Bing bij de Fysio

Bing bij de Fysio

Lekker fietsen

Evenwicht bewaren...

Evenwicht bewaren…

Dan snel naar huis want om 11.00 uur komt Anne (van zorgfront) en Hanneke van het ziekenhuis.
Hanneke kijkt de eerste keer mee of alles wel goed gaat. Alles verloopt soepel. Bing ondergaat het allemaal weer super en vindt het niet raar dat hij nu thuis wordt aangeprikt. De behandeling duurt nu ook weer 4,5 uur, maar Bing kan nu heerlijk met zijn auto’s spelen.