Oktober 13 2014

Vandaag om 9.00 uur gesprek op Bing zijn nieuwe school. In Zoetermeer dat betekent wel een half uur rijden helaas, en natuurlijk een enorme file en deden we er een uur over.
Het is zo jammer dat Bing nog niet kan communiceren, wij begrijpen hem wel, maar anderen begrijpen hem vaak niet goed.
Deze school is zeker nu nodig om Bing beter te laten communiceren. Ook gaat hij hier gebarentaal leren.
28 oktober krijgen wij te horen wanneer Bing mag starten. Dat zal 2 dagen zijn want wij willen ook dat hij nog 1 dag naar de crèche gaat om lekker met zijn vriendjes te spelen en hij zijn sociale vaardigheden kan behouden.
Van binnen hoop ik nog steeds dat Bing naar een gewone school kan gaan. De directrice van de Nutsschool heeft ons laatst nog gebeld, om te vragen hoe het met Bing en ons gaat. Dat doet mij dan zo goed. Ik kon haar nog niet vertellen of Bing wel of niet bij haar op school kan komen. Maar daar belde ze niet voor zei ze en ik hoefde geen overhaaste beslissing te nemen. Er is en er zal plek zijn voor Bing.
En dan schieten de tranen in mijn ogen, zo enorm attent en dat mis ik nogal de laatste tijd.
Soms voelen we ons wel heel alleen, en realiseren we ons dat iedereen met zijn leven verder gaat, maar dat wij elke dag geconfronteerd worden met Bing zijn ziekte. De ene dag wat makkelijker te accepteren dan de andere, en het verdriet blijft hetzelfde.